[vc_row fullwidth=”1″ el_class=”nxz-template-superbanner”][vc_column][vc_column_text][nxz_superbanner type=”image” block1=”event”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nxz-template-blog”][vc_column width=”3/3″][vc_column_text]

Islamitische opvoeding

Het bijbrengen van een sterke Islamitische basis is een van onze grootste uitdagingen als ouders. We leven in een tijd waar veel verderf toegankelijk is en soms zelf zonder dat wij het door hebben wordt gepromoot aan onze kinderen.

Daarom is het enorm belangrijk dat we ervoor zorgen dat we onze kinderen een sterke Islamitische basis meegeven. Onze kinderen zijn een Amanah van Allah s.w.t. en zijn puur geboren. Het is onze verantwoordelijkheid om ze van de juiste leiding te voorzien.

Ook hebben wij er als moslim ouders profijt aan als wij onze kinderen opvoeden tot vrome moslims. Zo is overgeleverd dat de Profeet vzmh heeft gezegd:

“Na de dood van een persoon zullen alle daden stoppen behalve drie dingen: Sadaqah djariah (liefdadigheid die altijd blijft), ilm (kennis waarvan sommigen voordeel van genieten) en een vroom kind dat dou’a (smeekbede) voor hem doet.”(sahih Moeslim)

We zijn het dus onszelf en onze kinderen schuldig om bewust de Islam bij te brengen. Nou kan ik me goed voorstellen dat er ook veel ouders zijn die het gevoel hebben dat ze zelf nog niet over de nodige kennis beschikken om hun kinderen van duidelijke antwoorden te voorzien over het geloof.

Gelukkig leven wij in een tijd waar steeds meer online terug te vinden is en wordt er nu alhamdoulilah volop geïnvesteerd in het schrijven van kinderboeken of behulpzame boeken voor Islamitische opvoeders. Zo hebben ook wij meerdere boeken in de webshop staan die sterk aan te raden zijn als hulpmiddel voor het bijbrengen van de Islam.

Een goed boek om mee te starten is “ De vragen van de kleine moslim”. Ook hebben wij diverse prentenboeken te koop die in de verhaallijn een Islamitische boodschap meegeven. Ga naar de webshop!

Houd ook onze blog in de gaten! Hier zullen wij op regelmatige basis content plaatsen in het kader van Islamitisch ouderschap en nog veel meer.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]