Juf Ummi

Juf Ummi staat voor “Juf Mama“, een verwijzing naar mijn rol als moeder die Islamitisch thuisonderwijs geeft aan mijn twee kindjes Adam (6 jaar) en Alyssa (4 jaar).

Maar ik ben niet alleen ‘Juf Ummi’, ik ben Shirin. Opgegroeid in Amsterdam. Mijn liefste (Nederlandse) moeder en (Iraanse) vader hebben mij grootgebracht. Op 12 jarige leeftijd ben ik bekeerd alhamdoulilah.

De afgelopen 3 jaar heb ik een zelfontwikkelingsreis mogen afleggen alhamdoulilah.
Na de geboorte van Alyssa kampte ik met een postnatale depressie. Ook zat ik in een ongelukkig huwelijk, en had ik mezelf verwaarloosd, zowel mentaal als fysiek. Ik was gestopt met werken, en was ontzettend veel aangekomen. Op een dag besloot ik dat ik niet meer ongelukkig wilde leven, en wilde ik (wegens Islamitisch geoorloofde redenen) scheiden.

Werken aan mijn mentale en fysieke gesteldheid was mijn doel.

Selfcare is zo ontzettend belangrijk want uit een leeg glas kan je niet drinken en ook niet schenken aan anderen. Door krachttraining en gezonde voeding verloor ik 35 kg in acht maanden tijd. Zo leerde ik dat je met de juiste positieve mindset, discipline en de Wil van Allah swt al je doelen kon bereiken.

Financiële onafhankelijkheid was ook één van mijn doelen, zodat ik ook als alleenstaande moeder voor mijn kinderen kon zorgen. In juni 2018 opende ik mijn beautysalon The Makeover Lounge in Amsterdam.

Nog geen jaar later kwamen mijn kinderen en ik door eergerelateerd geweld in een vrouwenopvang terecht. Ik ben dankbaar dat ik daardoor een missie heb om met ‘Juf Ummi’ bewustwording, kennis en kracht over te brengen aan meisjes en vrouwen in onze Ummah. Ik zal hier al mijn tips, adviezen, motivatie en kennis delen in sha Allah.

Wil je mijn dagelijkse leven volgen op social media? Voeg mij dan toe op Snapchat en Instagram: Jufummi